IBS symptoms, the low FODMAP diet





Het FODMAP dieet is een dieet dat diëtisten gebruiken bij prikkelbare darmklachten. Het is geen dieet dat voorgeschreven wordt bij gewichtsverlies. Uit onderzoek is gebleken dat bij patiënten met prikkelbare darm syndroom (PDS) bepaalde koolhydraat vormen, de FODMAP's, klachten geven bij de vertering ervan. De doelstelling van het dieet is triggers elimineren uit de voeding. Triggers die de prikkelbare darmklachten veroorzaken. De diëtiste begeleid je bij de eliminatie van de FODMAP's en de herintroductie fase om zo te weten te komen welke voedingsmiddelen er precies klachten veroorzaken. 
Er wordt gewerkt met een bepaald stappenplan voor de herintroductie van voedingsmiddelen. Aan het eind van deze fase heb je een overzicht van wat jouw persoonlijke tolerantie drempel voor specifieke voedingsmiddelen is.


In onze praktijk vind je een diëtiste die hiervoor een specialisatie heeft. Je laten begeleiden door een gespecialiseerde diëtiste geeft je een correcte begeleiding en een duidelijk antwoord op je vragen. De kans op betere klachtenvermindering op langere termijn is groter wanneer je je laat begeleiden en begrijpt wat je voor jezelf in de toekomst kan doen.


Voor bijkomende vragen kan je contact opnemen via e-mail: kristelblockx@gmail.com of via 089/65.95.00