BLOEMKOOLSOEPJE

 


Soepen, ik ben er een grote fan van. Dit bloemkoolsoepje is eenvoudig om te maken, smaakt ook nog eens heerlijk én is gezond!! Heb je een hongertje? Smullen maar! (recept onderaan de pagina)

IDEAAL OM EXTRA GROENTEN BINNEN TE KRIJGEN
Soepen zijn een gezonde bron van extra groenten in je dagmenu. Ben je een moeilijke groenteneter, dan kan soep je misschien helpen om aan je dagelijkse groenteportie te komen. Je kan soep eten op eender welk moment van de dag. Kies je soep als een tussendoortje om de honger te stillen? Ideaal. Je maag is weer even gevuld. Zeker wanneer je laat thuiskomt van je werk en je een groot hongergevoel hebt, kan soep je helpen de eerste honger alvast te stillen.

ZOVEEL SOEP ETEN ALS JE MAAR WIL?
Je mag gerust meerdere malen op een dag soep eten. Het is niet zo dat je omdat je bij de lunch reeds soep gegeten hebt, dat je 's avonds geen soep meer kan nemen. Wanneer je enkel groenten en kruiden in je soep verwerkt, kan je dus wel een aantal porties soep er dag inplannen.

SOEP EEN VOLWAARDIGE MAALTIJD?
 Soep op het menu als lunch, zonder er iets bij te nemen, bevat vaak te weinig koolhydraten. Je combineert soep in een hoofdmaaltijd overdag best met een koolhydraatbron zoals brood, of je kan deegwaren in de soep verwerken en er een maaltijdsoep van maken. Hoeveel koolhydraten je bij een maaltijd combineert hangt volledig af van je activiteiten doorheen de dag.

HOEVEEL KOOLHYDRATEN MAG IK ETEN?
Heb je moeite met de juiste hoeveelheid koolhydraten inplannen op een dag of ben je helemaal in de war of koolhydraten nu wel of niet goed zijn in je voedingspatroon, vraag dan raad aan onze diëtiste Kristel Blockx. 
Elke persoon is immers anders en de noden hangen af van de doelstelling van iedere persoon op zich. Ben je een sporter, wil je gewicht verliezen, wil je een gezonde levensstijl aannemen en zit je gewicht al goed?, allemaal vragen die we moeten beantwoorden. Er is niet 1 pasklaar antwoord dat voor iedereen geldt.

Wanneer je een low carb programma van ligna pharma volgt voor gewichtsverlies, kan soep doorheen de dag. Meer info over Ligna pharma --->  KLIK HIER

AFSPRAKEN inplannen kan via   online afspraak inplannen

Voor vragen mag je contact opnemen met Blockx Kristel diëtiste 0479/95.88.12 of kristelblockx@gmail.com

Recept bloemkoolsoep

Ingrediënten

1 bloemkool
2 uien
1 preistengel (witte deel)
2 kipbouillonblokjes
2l water
1 teentje knoflook
peper
1 etl olie
peterselie

Bereidingswijze

Maak de groenten zuiver en was ze. Snijd de uien, het wit van de prei en de bloemkool in kleinere stukjes. 
Pers de look in een lookpers.
Stoof de uien samen met de look aan. Voeg de prei en bloemkoolroosjes toe. Daarna het water, peper en de bouillonblokjes (Houd enkele stukken bloemkool aan de kant voor de garnering.)

Laat de soep 25 min. pruttelen en zet de mixer er in. Grill de bloemkoolroosjes die je apart hebt gehouden voor de garnering.
Serveer de soep en garneer met de gegrilde bloemkoolroosjes. Werk af met peterselie.

Smakelijk!!


AFSPRAKEN inplannen kan via   online afspraak inplannen

Voor vragen mag je contact opnemen met Blockx Kristel diëtiste 0479/95.88.12 of kristelblockx@gmail.com