LOW CARB PASTA MET SPINAZIE

 


Pasta met zongedroogde tomaten en verse spinazie. Een heerlijk gerechtje en eenvoudig om te maken. Doorgaans geven pastagerechten een grote hoeveelheid aan koolhydraten. Op zich geen probleem wanneer je de koolhydraten ook allemaal verwerkt. Bij een actieve levensstijl waarbij je voldoende sport zijn koolhydraten geen probleem en is het zelfs belangrijk om er voldoende en correct in te plannen!!

In geval van gewichtsbeheersing of gewichtsverlies is het belangrijk dat je wel een beetje oplet hoeveel koolhydraten je naar binnen speelt. Ben je gek van pastagerechten en neem je een té grote portie aan, dan kan dat je weerhouden van een gezond gewicht te behouden. In dat geval kan een koolhydraatarme variant zoals de low carb pasta van  LIGNA PHARMA je helpen de koolhydraatportie van je maaltijd onder controle te houden. Ook ideaal voor diabetespatiënten die de koolhydraatportie per maaltijd moeten beperken.

Ligna Pharma producten zijn enkel te verkrijgen via de huisarts, de diëtiste en de apotheek. De reden hiervoor is dat Ligna Pharma de begeleiding heel belangrijk vindt. Eerst een woordje uitleg bij de diëtiste dus voor je eraan begint.

Voor vragen hierover mag je contact opnemen met Blockx Kristel diëtiste 0479/95.88.12 of kristelblockx@gmail.com


INGREDIËNTEN PASTA MET SPINAZIE (1 persoon)

50g pasta Low carb fusilli Ligna Pharma
200g verse spinazie
1/4 ui
1 teentje knoflook (of meer voor de lieshebbers)
olijfolie
1 eetlepel pijnboonpitten
2 eetlepels zongedroogde tomaten
enkele schilfers parmezaanse kaas
peper, zout


BEREIDINGSWIJZE

Start met het gaar koken van de pasta.

Was de verse spinazie en verwijder de steeltjes. (Dit moet niet maar ik vind het aangenamer eten zonder de steeltjes)

Snijd de ui en look in kleine stukjes en bak aan in olie. Voeg de spinazie toe en roerbak tot hij helemaal verschrompeld is. Goed afkruiden met peper en zout. Voeg daarna de pijnboonpitten en zongedroogde tomaten toe. Roerbak enkele minuten verder

Voeg de pasta en spinazie samen. Dresseer op een bord en werk af met enkele schilfers parmezaanse kaas en zwarte peper.


AFSPRAKEN inplannen kan via   online afspraak inplannen

Voor vragen mag je contact opnemen met Blockx Kristel diëtiste 0479/95.88.12 of kristelblockx@gmail.com