BLOEMKOOLPUREE EN SCAMPI IN LOOK

                     


                          

BLOEMKOOLPUREE MET SCAMPI IN LOOK

 

INGREDIËNTEN

½ bloemkool, ½ broccoli

Enkele pompoenpitten

75g scampi

2 teentjes knoflook, 1/2 sjalot, Peper, zout

1 koffielepel Callowfit honey mosterd saus

1 koffielepel veggie kippensoep poedervorm eiwit (ligna Pharma)

½ eetlepel olie

 

BEREIDINGSWIJZE

 Was de groenten (bloemkool en broccoli) en snijd ze in roosjes. Stoom of kook ze gaar. Giet de bloemkool af indien je hem gekookt hebt en doe hem in de keukenrobot. Mix de bloemkool tot een puree. 

Voeg er een koffielepel kippensoep (Ligna Pharma) bij en kruid bij met peper en een klein snuifje zout. Mix nog eens onder elkaar. Giet ook de broccoli af indien je hem gekookt hebt en houd hem aan de kant.

Verhit de olie in een wokpan op een hoog vuur en voeg er de fijngesneden sjalot en knoflook bij. Roer kort om (1-2 min.) en voeg er dan de gepelde scampi’s aan toe. Afkruiden met peper en zout. Kort aanbakken. 

Wanneer je scampi’s te lang aanbakt, worden ze taai. Zonde van het product, niet te lang dus!

Dresseer de puree mooi op een bord en verdeel er enkele roosjes broccoli over. Maak enkele toefjes bloemkoolpuree en leg hierop de gegrilde scampi’s. Draai enkele malen met de pepermolen over je bord en strooi er enkele pompoenpitten over. Verdeel hier en daar wat honing mosterd saus over je bord. Niet overdrijven zodat de smaak niet gaat overheersen. 

Houd een kommetje aan de zijkant voor de overschot van de bloemkoolpuree, de broccoli en de scampi’s. Neem bij naar believen.