GEZONDE LUNCH: OMELET MET GROENTEN

 


Eet niet té weinig
Wat eet je als lunch? 'Gewoon een boterhammetjes met beleg', ik hoor het zo vaak in onze praktijk. 'En reuze honger tegen het avondmaal of snoepgoesting bij thuiskomst van het werk!! Ik kan het niet laten de koekenkast in te duiken nog voor we aan tafel zitten!' Allemaal het gevolg van een lunch die je onvoldoende verzadigt in combinatie met het 'vergeten' van een namiddagsnack.
Heb je tegen het avondmaal een groot hongergevoel, zorg er dan voor dat je lunchgerecht je alvast een eerste verzadigend gevoel geeft. 

Neem voldoende vezels
Neem bij de lunch steeds voldoende vezels onder de vorm van groenten, een stuk fruit of volkoren brood. Zet de maag aan het werk. Vezels zorgen ervoor dat je langer voldaan bent. Zorg dus voor de vaste knabbel in je lunchgerechtje. Omelet met paprika is hier een goed voorbeeld van.

Ligna Pharma
In dit voorbeeld is er een gerechtje obv de omelet van Ligna Pharma gemaakt. Volg je een low carb dieet om gewicht te verliezen, dan combineer je hier geen brood bij. Vergeet niet, vezels zijn een must, ook binnen het ligna pharma gamma combineer je de omelet met groenten!

Indien je hier meer info over wenst, klik hier op Ligna Pharma of ga naar de website https://www.lignapharma.be/
Ligna Pharma is een programma voor gewichtsbeheersing, enkel onder begeleiding met diëtiste, apotheker of huisarts.)

Healthy lifestyle coaching met gewone voeding
Ben je op gewicht, verbruik je voldoende koolhydraten of volg je een klassiek vermageringsdieet, 
dan kunnen hier nog koolhydraten bij gecombineerd worden. Voorbeelden van koolhydraatbronnen zijn volkoren brood, quinoa, ...
 
WANNEER HEB JE NU WEL EN WANNEER HEB JE NU GEEN OF MINDER KOOLHYDRATEN NODIG?
Het antwoord is niet in 1 zin neer te pennen. Het hangt immers af van je eigen doelstellingen en je lifestyle. Ben je actief of juist niet? Wil je op gewicht blijven of wil je gewicht kwijt?
 In de blog over "Koolhydraten, wanneer en hoeveel?" vind je hier meer over.


OMELET MET GROENTEN

INGREDIËNTEN

Zuiderse omelet (Ligna Pharma)
1,5 rode paprika
witte peper, bieslook, basilicum, 
1/2 teentje knoflook
1 etl olie

BEREIDINGSWIJZE

Voeg het zakje omelet samen met 150 ml water in een shaker en klop goed op. 
Snijd de paprika in blokjes of reepjes zoals gewenst. Bak ze samen met de knoflook in olie een beetje gaar. Voeg hierover de omelet en bak gedurende 3 min. aan. Kruid af met peper en basilicum.

Variaties hierop:
Je kan groenten gebruiken die je in je koelkast terug vindt: kerstomaten, courgette, gele paprika, groene paprika, wortel, ...


Meer uitleg nodig? Aarzel niet om contact op te nemen en je te laten begeleiden naar een voedingsschema dat correct is voor JOUW LEVENSSTIJL!!

AFSPRAKEN inplannen kan via   online afspraak inplannen

Voor vragen mag je contact opnemen met Blockx Kristel diëtiste 0479/95.88.12 of kristelblockx@gmail.com